Nyitóoldal
Hírekmagyar

english

deutsch

Русский
Borostyán Faiskola bemutató

Korábbi saját és más faiskolás kollégák mintájára szakember találkozót, bemutatót szervezett a Borostyán Faiskola Kft. szeptember 7-én, a Péteri majori telephelyén (1238 Budapest, Túri I. u. 1.)


A saját termékeken kívül több faiskola (Bellon Faiskola, Gurisatti Kft, Perintkert Kft, Profi Partner Kft, Orlóci László) kínálatát is megtekinthette a mintegy 80-100 fő érdeklődő.


Pálfi Péter cégvezető és Vass Krisztina telepvezető mutatta be a faiskolát, ismertette a cég filozófiáját. Rövid „vonatozás” után megtekinthettük a vállalkozás legújabb tevékenységét, a gyepszőnyeg termesztést, amely 5 ha területen 1 éve kezdődött, és a környékbeli kertépítő igényeket kívánja részben kielégíteni.


A 6 ha-os faiskolában csak konténeres termesztés folyik, ahol díszcserjék, díszfák, talajtakarók, kúszónövények, rózsák, gyümölcsfák és különleges gyümölcstermők mintegy 850 faja és változata találhatók meg a kínálatban.


A jó hangulatú rendezvényt színesítette a SZIE Kertészettudományi Kar Soroksári Tangazdaság alma gyűjteményéből adott ízelítő, egy csemegeszőlő bemutató és a Feldhoffer Bt. olivaolaj bemutatója és kóstolója.


A bemutatón készült képek megtekinthetők a „Galéria” mappában, a
http://fakertesz.hu/index.php?op=kep&ktid=34 linkenSzékhely, postacím: 9700 Szombathely, Béke tér 1. Telefon: +36 30/372-53-28 E-mail: