Nyitóoldal
Hírekmagyar

english

deutsch

Русский
Meghívó Szakmai Napra
2017-11-10

 

 

Tisztelt Kolléga/Kollégák!  

 

 

 Magyar Díszkertészek Szövetsége és a Magyar Díszfaiskolások Egyesülete tisztelettel meghívja

 

„A dísznövény ágazat gazdasági kérdései, a dísznövényvédelem kihívásai, válaszok és megoldások” című szakmai konferenciájára, melynek meghívója itt letölthető

.

 

Időpontja:           2017. december 1. 10:00 óra

Helyszíne:       GREENFIELD Hotel Golf & Spa, Bükfürdő, Golf u. 4 

 

 

A konferencia 1 napos, de aki teheti, maradjon az estére tervezett kötetlen programra is. Sajnos elég ritkák azok az alkalmak, ahol összeköthetjük a kellemeset  a hasznossal, használjuk ki minél többen!

 

 

 A rendezvényen való részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

 

 

Szállás:                kétágyas elhelyezéssel: 11.000,- Ft/fő/éj + 500 Ft IFA  

                            egyágyas felár:                 8.000,- Ft/fő/éj

 

(vacsorával, 18:00-22:00: üdítő, ásványvíz, Dreher csapolt sör, a ház kiválasztott minőségi borai fogyasztással)

 

 

 

Jelentkezés: info@diszkerteszek.hu, Tel: 70/330-1223 vagy info@fakertesz.hu Tel: 30/372-5328  

 Jelentkezési határidő:    2017. november 17.

 

  Az alábbi táblázat kitöltése és elküldése elegendő a jelentkezéshez. 

 

 

 
Szakmai Nap
2017. december 1.
GREENFIELD Hotel Golf & Spa, Bükfürdő
 

Cég

Név

szállás 2 ágyas

szállás 1 ágyas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Lejárt növényvédőszerek ingyenes begyűjtése
2017-10-25

  A Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére.

A készlet tulajdonosok, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen fog történni a megsemmisítés.

Őszi Kertészeti Napok
2017-10-06

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke szakmai szervezetek támogatásával és közreműködésével 2014. október 17-19. között ebben az évben 19. alkalommal szervezi meg a szakképző intézetek tanulóinak őszi ifjúsági virágkötészeti versenyét.

 

Borostyán Faiskola bemutató
2017-09-13

Korábbi saját és más faiskolás kollégák mintájára szakember találkozót, bemutatót szervezett a Borostyán Faiskola Kft. szeptember 7-én, a Péteri majori telephelyén (1238 Budapest, Túri I. u. 1.)


A saját termékeken kívül több faiskola (Bellon Faiskola, Gurisatti Kft, Perintkert Kft, Profi Partner Kft, Orlóci László) kínálatát is megtekinthette a mintegy 80-100 fő érdeklődő.


Pálfi Péter cégvezető és Vass Krisztina telepvezető mutatta be a faiskolát, ismertette a cég filozófiáját. Rövid „vonatozás” után megtekinthettük a vállalkozás legújabb tevékenységét, a gyepszőnyeg termesztést, amely 5 ha területen 1 éve kezdődött, és a környékbeli kertépítő igényeket kívánja részben kielégíteni.


A 6 ha-os faiskolában csak konténeres termesztés folyik, ahol díszcserjék, díszfák, talajtakarók, kúszónövények, rózsák, gyümölcsfák és különleges gyümölcstermők mintegy 850 faja és változata találhatók meg a kínálatban.


A jó hangulatú rendezvényt színesítette a SZIE Kertészettudományi Kar Soroksári Tangazdaság alma gyűjteményéből adott ízelítő, egy csemegeszőlő bemutató és a Feldhoffer Bt. olivaolaj bemutatója és kóstolója.


A bemutatón készült képek megtekinthetők a „Galéria” mappában, a
http://fakertesz.hu/index.php?op=kep&ktid=34 linken

Faiskolai Börze 2017
2017-08-11

  

A Magyar Díszfaiskolások Egyesülete tisztelettel meghívja Önt/Önöket, Közép- és Kelet-Európa faiskoláinak rangos szakkiállítására, melyet 2017. szeptember 14-15-én  (csütörtök-péntek) immár 24. alkalommal rendez meg Szombathelyen az Arena Savaria Sportcsarnokban. A hazai kiállítók mellett egyre több külföldi is képviselteti magát. 

 

 

A 2016 évi  Faiskolai börzén 64 magyar és 14 külföldi (Belgium, Csehország, Dánia, Hollandia, Németország, Olaszország) kiállító vett részt nettó 1.250 m2-en. A kiállításon bemutatásra kerültek faiskolai növények, évelők, szaporítóanyagok, műtrágyák, növényvédő szerek, termesztőközegek, kertészeti gépek, öntözőberendezések, kertészeti kellékek, park- és kertépítészeti anyagok, faiskolai segéd- és csomagolóanyagok. A börzét mintegy 950 szakmai látogató (ebből 150 kertésztanuló) és 150 érdeklődő tekintette meg.   

Szerettel hívunk és várunk minden faiskolást, kertészeti áruház tulajdonost, nagy- és kiskereskedőt, kert- és parképítőt, valamint növénykedvelő érdeklődőt a 24. Faiskolai börzénken. 


Meghívó letöltése

Amennyiben kiállítóként szeretne részt venni a börzén, kérjük szíveskedjen az alább letölthető Jelentkezési lapot 2017. július 31-ig az Egyesület bármelyik elérhetőségére eljuttatni. 

Jelentkezési lap:      (DOC)       (PDF) 


A szakmai látogatók belépése regisztrációval ingyenes.
A regisztráció történhet a helyszínen, vagy a letölthető regisztrációs lap  előzetes kitöltésével és helyszíni leadásával.
Regisztrációs lap:
     (DOC)       (PDF) 


Látogató meghívó letöltése

 


Nyitva tartás: 09-17 óra 

 

Bízunk benne, hogy megtisztelnek bennünket részvételükkel. 

 

 Faiskolai Börze 2017 katalógus lapozható

 

Faiskolai Börze 2017 Katalógus (PDF)

 

Képek a 2016 évi faiskolai börzéről

1. oldal1. oldal 1./14 oldal 2. oldal14. oldal
Székhely, postacím: 9700 Szombathely, Béke tér 1. Telefon: +36 30/372-53-28 E-mail: